„Вие наистина сте едни малки абитуриенти с тези хубави шапки, които носите, заяви в приветствието си към четвъртокласниците Иван Иванчев. Искам да благодаря на родителите Ви, които днес са тук. Искам да благодаря за това, което направиха през годините на Вашата класна ръководителка г-жа Маринова и на г-жа Иванова, които ме впечатлиха със своята скромност и всеотдайност. Благодаря Ви!”

За пролетното настроение на присъстващите допринесоха също двете драматизации, които направиха децата - на забавната история за баба НеТка и баба ЧаТка и на популярната народна приказка „Мързеливата снаха”.

,,Това, което се опитах да Ви дам като Ваша класна ръководителка, бе умението да мечтаете, стремежът да летите, да имате желания и искания, сподели развълнувана класната на IV “а” Светла Маринова. Защото вече сте големи и може да осъществите Вашите мечти. Всичко е във Вашите ръце. На добър час!”

Кулминацията на празника бе тържественото връчване на свидетелствата на 26-имата ученици за завършена начална степен на обучение. Накрая всички се снимаха за спомен, а четвъртокласниците хвърлиха шапките си във въздуха, за да ознаменуват успешното си „дипломиране”.