© Facebook

Възпитаниците на мездренското училище се състезаваха със своите връстници от цяла България, представяйки достойно, както себе си, така и своето училище. За постигнати най-добри резултати сред участниците, Виктор Георгиев и Йоана Лиловска от II „в” клас, с класен ръководител Росица Лакова, и Румина Любенова от II „б” клас, с класен ръководител Калинка Иванова, бяха наградени с грамоти и медали.

Второкласниците взеха участие в различни категории: „Аз рисувам“, „Аз и знанието“, „Аз, природата и светът“, „Аз и числата“ и „Аз общувам с Европа”.

Според регламента, всеки ученик може да участва в неопределен брой състезания. Всички участници, получили един, два или повече резултати от 50 т. получиха награди. С един резултат от 50 т.– грамоти; с два – грамота и сребърен медал; с три или повече – грамота и златен медал.

Заради пандемията от Covid-19, организаторите промениха регламента, като отмениха състезанията „Аз и буквите“ и „Националното финално състезание“, което трябваше да се проведа за четиринадесета поредна година. Това е причината децата сега получиха наградите.