От името на Общинското ръководство заместник кметът Илияна Донкова поздрави всички участници за безупречното справяне и старанието, което са положили и награди участниците с топки и образователни игри. Учениците получиха и грамоти от Ангел Цанев, полицейски инспектор към РУ – Бяла Слатина.

Заслужено първото място отново бе спечелено от учениците от ОУ „Отец Паисий“ село Борован, Мирела Илиева, Белослава Миленова, Люба Илиева и Кристиян Мончовски, с ръководител Евгения Коцовска, преподавател по математика и главен учител в училището. На второ място е отбора на ОУ”Св.Св. Кирил и Методий“ ”, село Малорад. Трети се класираха учениците от ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий“ ”, село Добролево

Следващата седмица предстои по-тежка битка. Основно училище „Отец Паисий“ село Борован отново е домакин на областния кръг на състезанието, в качеството си на победители на миналогодишния областен кръг на националното състезание по БДП, на което представиха област Враца на национален етап в град Смядово, обл. Шумен.