В средата на месец август Цветан Цветанов се срещна с ученика от Професионална гимназия "Алеко Константинов" Венцислав Манчовски и заедно с областния координатор на ГЕРБ-Враца Петя Аврамова поеха ангажимент да преоборудват кабинета в гимназията. По-малко от месец след срещата новите компютърни конфигурации и столове за кабинета бяха закупени. Парламентарната група на ГЕРБ отпусна сумата от 6000 лева за закупуване на новите компютри. Останалата част от необходимата сума в размер на 12 000 лева бяха отпуснати от „Технополис“.

Учениците от 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас бяха посрещнати в парламента от народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев. Цветан Цветанов не успя да присъства, тъй като по същото време се водеха преговорите с РБ за съставяне на правителство. По време на срещата, която се проведе в зала „Изток” младежите зададоха много въпроси за същността на парламентарната дейност, за работата на народните представители в комисиите и по време на заседания. Петя Аврамова и Красен Кръстев разказаха за работата, която се успели да свършат през последните две години.

Учениците бяха подготвили на народните представители подаръци и паричка за Игнажден и благодариха за предоставената възможност да посетят Народното събрание. В края на срещата всички участници си направиха обща снимка за спомен от вълнуващия ден. Петя Аврамова и Красен Кръстев също бяха подготвили подарък за своите гости – Календар на Народното събрание и увериха младежите, че съвместните инициативи ще продължат и занапред.

Източник: пресцентър на ГЕРБ-Враца