Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” се провежда всяка година. В него могат да участват деца и младежи до 19 години. Желаещите да се включат трябва да бъдат от музикални, танцови формации, литературни студиа, групи и състави от всички видове образователни институции, читалища и други. Участниците избираха измежду три раздела – танцово изкуство, театрално изкуство и музикално изкуство. Те бяха разделени в следните възрастови групи: първа възрастова група - до IV клас, втора-от V до VII клас, трета- от VIII до XII клас и смесени групи.

Учениците имаха възможност да участват и в задочна форма, в разделите „Изобразително, приложно и фото изкуства” и „Литературно творчество”, на тема „Моят роден край ”.

В раздел „Литературно творчество” лауреати станаха Цветомира и Самира от група по "Художествено слово", с ръководител Лилия Христова. Двете момичета са членове на клуба за художествено слово към Центъра на подкрепа на личностното развитие в Мездра . Те получиха медали и грамоти за участието си.

С втора награда бе отличена вокална група "Детски свят", с ръководител Анета Петкова.