По време на занятието мездренските пожарникари показаха своето защитно облекло, струйниците, дихателните апарати, бутилките, както и специализирания автомобил.

В демонстрацията се включи и заместник-директорът на училището – Павлин Петров, който провери по списък дали всички ученици са в двора на учебното заведение.

"Необходимо е да се направи такова обучение, за да знаят учениците как да напуснат сградата, на какво разстояние от нея да застанат и как да се пазят от падащи предмети", подчерта заместник-директорът.

Операцията бе ръководена от Симеон Цанковски – инспектор Държавен противопожарен контрол в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Мездра.

"Направи ми впечатление, че персоналът е много добре подготвен за действие при пожар. Евакуацията беше осъществена, както е описано в плана и всичко беше наред", заяви за MediaNews Симеон Цанковски - инспектор Държавен противопожарен контрол в РСПБЗН – Мездра.

Целта на подобни симулации е да се провери готовността на учебните заведения за вземане на незабавни мерки при евентуален пожар.