"Когато с усмивка погледнеш света, той в миг се претворява и стават чудеса".

Усмивките са онези малки безценни дарове, които те правят щастлив. Усмивките са онези малки чудеса, които се случват всеки ден. В ИОУ"Св.св.Кирил и Методий" град Мездра усмивките са радост и съпричастие към световния ден за борба с тормоза. В последната сряда на февруари учениците се облякоха в розови фланелки и казаха "Не на тормоза в училище!"

Денят започна с радиопредаване в голямото междучасие. Петокласничките Ева Христова, Магдалена Стефанова и Моника Младенова разказаха историята на празника. Основните послания бяха написани на голямо хартиено сърце. Педагогическият съветник, г-жа Христинка Иванова, запозна с правилата, които трябва да спазват, за да няма насилие в училище. Малки розови сърчица получи всяко дете, за да напише своето пожелание да доброта, етика и съпричастност.

На двора излязоха четвъртокласниците и оформиха живо сърце, защото всеки човек има тревоги, има желание да се чувства добре в училище и на улицата! Туптящите сърца вярват, че всяка следваща година все повече ученици ще идват с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“.