Отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” (Мездра) - момчета V-VII клас стана победител в областното първенство по хандбал от Ученическите спортни игри 2016. В директна елиминация възпитаниците на мездренското училище победиха представителите на община Козлодуй - ОУ „Христо Ботев” (Гложене) с 19:4 и се класираха за следващата, зонална фаза на ежегодната надпревара.

С най-много попадения за формацията, водена от преподавателя по физическо възпитание и спорт Атанас Георгиев, се отличиха капитанът Валентин Гачев, който отбеляза 10 гола, и Илиян Младенов, който бе точен 8 пъти. За победителите играха още Петър Иванов, Ралин Тодоров, Веселин Иванов, Цветомир Тодоров, Марио Лилов и Тодор Георгиев.

Тристранния турнир при юношите VIII-X клас спечели тимът на ПМГ „Акад. Иван Ценов” - Враца. Представителите на областния център се наложиха над своите връстници от СОУ „Христо Ботев” (Козлодуй) с 25:15 гола и над СОУ „Иван Вазов” - Мездра с 15:13 и също се класираха за следващия етап на игрите. В другия двубой мездренските хандбалисти отстъпиха пред козлодуйчани с 13:22 гола и отпаднаха от надпреварата.

Поради липсата на други заявки за участие директно за зоналния етап на игрите се класираха формациите на ОУ „Христо Ботев” - Гложене момичета V-VII клас, СОУ „Христо Ботев” - Враца девойки VIII-X и XI-XII клас и СОУ „Христо Ботев” - Козлодуй юноши XI-XII клас.

Зоналните първенства по хандбал при V-VII клас ще се проведат на 14 април в Мездра, а междуобластните турнири в останалите две възрастови групи - VIII-X и XI-XII клас, са на другия ден в Лом.