Зловещото убийство беше извършено през нощта на 20 срещу 21 март 2017 г. в Мездра.

Във фаталната вечер Красимир Каменов и неговият случаен приятел по чашка Цветан Йотов, по прякор Сапуня, се засекли в кръчма на ж. п. гарата в града. Когато парите им за ракия свършили, сътрапезниците решили да си допият в дома на Йотов, където домакинът извадил вино. Преди бутилката да бъде пресушена мъжете се скарали.

По-младият Красимир повалил опонента си на пода, а след това бил, ритал и скачал по гръдния кош на жертвата си. В резултат на побоя 62-годишният Цветан издъхнал. От заключението на извършената впоследствие съдебно-медицинска експертиза е установено, че той е починал в резултат на съчетана травма - черепно-мозъчна, шийна, двустранно счупване на ребра, множество разкъсвания, кръвоизливи, контузии и отоци. Това довело до остра дихателна и сърдечно съдова недостатъчност с последвала смърт.

След проведеното полицейско издирване на 23 март миналата година Каменов е задържан в близост до дома си в Осеновлаг, след като се опитал да избяга и да се укрие в безлюдна новострояща се постройка. Той е с дебело криминално досие, лежал е и преди в затвора за две умишлени убийства и блудство, извършени в Своге и Мездра.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.