До конфузната ситуация се стигна след като дългогодишният старши експерт "Спорт, младежки дейност и работа с деца" в Община Мездра Жанета Маринова, която досега се занимаваше с организирането на турнира, преди известно време излезе в дългосрочен неплатен отпуск. Това е принудило Общинската администрация да ангажират с този вид организационна дейност хора, които хал хабер си нямат от тази работа.

По простата причина, че една част от тях навремето дори не са се събличали в час по физическо, поради което трудно различават футболна топка от топче за пинг-понг, камо ли да са чували, например, за системата "Бергер".

Печалната истина се очаква да лъсне на техническата конференция в четвъртък, 18 април, от 15:00 часа, на която трябва да бъде изтеглен жребият за турнира.

Поради гореизложените неразбории от Община Мездра вече обсъждат резервен вариант - турнирът да бъде отложен във времето.

Ситуацията в случая напомня вица за тримата самураи. Вървят си трима по пътя, облечени в традиционни японски носии и въоръжени с мечове. Среща ги един минувач и ги пита:

- К'ви сте па вие, бре?!?

- Ние сме Седемте самураи!

- Е, що сте само трима тогава?

- Нема ора, бате!, вдигнали рамене самураите.