Пролетния турнир премина под надслов "Не на агресията и зависимостите“. Спортната изява се проведе под патронажа на кмета на Борован инж. Десислава Тодорова и по инициативата на Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Футболният турнир е част от превантивната работа на институциите срещу насилието и агресията сред подрастващите.

Целта на спортния празник е засилване привлекателността на българското училище посредством разнообразяването на спортната дейност като фактор за изграждане на двигателни умения и навици, утвърждаване на здравословен начин на живот, превенция срещу негативните емоции и явления в обществото. Организаторите по този начин оказват съдействие за интелектуалното и физическо развитие на децата и младежите. Те са си поставили задача да стимулират интереса към спортуването и да превърнат това във алтернатива на агресията и зависимостите, подобрявайки самочувствието, здравето, възпитавайки спортен дух и усет към красота.

Всички участници в турнира получиха тениски с надпис "Не на агресията и зависимостите - Община Борован“ Призьорите бяха наградени с медали, топки и грамоти от зам.-кмета по хуманитарните дейности на Община Борован Илияна Донкова.