Той благодари на собствениците на хотел „Нептун“ за идеята да организират такова прекрасно състезание. И изрази надеждата си, че в бъдеще децата на Видин ще могат да се радват на закрит плувен басейн, който да е общински.
За тази цел трябва да се вземат бързи мерки и по отношение на недостроения и рушащ се в момента такъв басейн в града ни. „Много неща ни предстоят, но когато става дума за спорт, това е един от начините да се живее здравословно. Смисълът на това мероприятие днес, казвам го и като лекар, е нашите деца да са по-здрави, по-щастливи, по-борбени“ – каза кметът и пожела Весела Коледа на всички присъстващи.

Победители в надпреварата при момичетата станаха: Илина Мартинова (във възрастова група 6-7 години); Дара Николаева (във възрастова група 8-9 години); Кристина Мартинова (във възрастова група 10-11 години) и Ева Емилова (във възрастова група 12-14 години). При момчетата на призовите места се наредиха: Кристиян Красимиров (във възрастова група 6-7 години); Антон Николаев (във възрастова група 8-9 години); Иван Иванов (във възрастова група 10-11 години) и Патрик Павлов (във възрастова група 12-14 години).

В рамките на турнира беше организирано и преплуване, като победител в маратона стана Ева Тошева. Тя бе наградена с купата на „Нептун“ от видинския кмет.

Инструкторът по плуване на децата е Анелия Димитрова, преподавател по физическо възпитание и спорт в ППМГ „Екзарх Антим I“. Тя благодари сърдечно на д-р Ценков, като каза, че е човек с широко отворено сърце и подкрепя всички видове спортове във Видин.

Източник: vidin.bg