Сборникът "НеСЛУЧАЙНИ СРЕЩИ" е структуриран в четири раздела. "Той съдържа 20 интервюта с емблематични личности, белязали професионалния ми път, сред които с Галилей Симеонов, есперантистите Радослав Тричков и Бойчо Младенов, етнографа Йорданка Манкова и журналиста Илия Борисов от област Монтана; срещи с мъдростта на 10 старейшини на словото и мисълта; пет срещи с волята на човешкия дух, победил страдания и зависимости; пътеписи от Унгария, Египет, Италия, Испания, Лазурния бряг, Санкт Петербург”, сподели Цветана Евгениева. Книгата ѝ е "портрет на всички тези 35 години журналистическа дейност, портрет на времето".

Участие в творческата среща взеха и младите журналисти от Клуб "Медии” с ръководител Нели Василева. Те направиха въздействащ прочит на мислите на някои от авторите, включени в книгата "НеСЛУЧАЙНИ СРЕЩИ".

Цветана Евгениева пренесе публиката в тези случайни или неслучайни срещи, някои от които са "като проблясване на светкавица”, събрани в една професионална изповед, изпълнена с много мъдрост, признателност, радост и любов, оставащи в нея завинаги.