Двубоят започна равностойно, още в 7-ата минута топката попадна във вратата на дебютанта Бусато, но попадение нямаше, тъй като Даниел Генов беше в положение на засада. В 17-ата минута Кери пробва мерника си от пряк свободен удар, топката обаче се отклони от стената и излезе в корнер. След него не се получи положение пред вратата на Костов.

В 29-ата минута дойде и най-интересното положение пред вратата на Ботев, но след безопасен удар на Евандро, Костов улови кълбото. Десет минути по-късно Тони Уот падна в наказателното поле, търсейки дузпа за съприкосновение с Апостол Попов, но съдията остави играта да продължи, тъй като нямаше основание да отсъди наказателен удар. Даниел Генов пропусна златен шанс в добавеното време на първата част, като излезе очи в очи с Бусато, но стреля встрани от вратата.

През втората част на терена се появиха Тиаго и Али Соу, което оживи играта на домакините. Още в началните минути на частта Тиаго излезе на голова позиция, но не реализира. В 63-ата минута Али Соу пропусна да открие резултата в полза на "червените". В 73-ата минута, след грешка при изнасяването на топката от страна на отбраната на Ботев (Враца), топката попадна в Петър Занев, който центрира отляво и Евандро матира Костов с глава за 1:0 - попадение, оказало се последно в срещата.

До края на мача Евандро и Соу пропуснаха да направят резултата още по-категоричен. В 86-ата минута гостите останаха с 10 души на терена, след като Ждерич беше изгонен за втори жълт картон.

След този минимален успех ЦСКА-София вече има в актива си 7 точки и заема пето място във временното класиране, докато Ботев (Враца) е на 11-а позиция с 3 точки.

Източник: gong.bg