© Снимка: Ваньо Георгиев

Камионът цистерна е със сръбска регистрация, управлявана от гражданин на Република Сърбия. Водачът е със счупен нос, увредени прешлени на гръбначния стълб и съмнение за мозъчно сътресение, но без опасност за живота. Оставен е под наблюдение в болницата във Видин. На мястото е пристигнал и екип на фирмата собственик на товара.

Не е имало разлив на сярна киселина по време на инцидента с обърналата се вчера цистерна в град Брегово, няма опасност за населението и околната среда. Шофьорът на камиона е в добро здраве и вече се е прибрал в Сърбия, минимални са щетите по пътната настилка и те ще бъдат възстановени изцяло за сметка на фирмата собственик на цистерната - това каза за Радио Видин кметът на Брегово Илиян Бърсанов:

"Опасност за населението няма, не е имало теч на сярна киселина. Шофьорът е жив и здрав - снощи разговарях с него, прибра се в Република Сърбия. Камиона с цистерната, още вчера са транспортирани във Видин, там в тяхната база. Пътя някъде около 18 часа беше отворен и в двете посоки. Няма никакви последствия и по инфраструктурата няма никакви поражения - съвсем малки са, които ще бъдат възстановени от фирмата собственик на камиона. Така че всичко е под контрол".

В процес на изясняване са причините довели до катастрофата, като водещата версия, по която се работи, е навлизане с превишена скорост в остър завой.