"С провеждането на тази трудова борса целим да повишим качеството на обслужване, като създадем възможност за директен контакт между безработните лица и работодателите, които разполагат със свободни работни места", каза при откриването на форума директорката на Бюрото по труда Катя Мудрова.

"Уважаеми работодатели, разчитаме много на Вас. Хората, които са тук, са качествени, позволете им да Ви го докажат във фирмите, които ръководите, заяви от своя страна кметът на Мездра Генади Събков. Общината също дава своя дял, като при всяка възможност, която се разкрива пред нас при стартирането на различни програми, наемаме хора и искам да подчертая, че съм доволен от свършената от тях работа".

В трудовата борса се включиха представители на 10 частни фирми, развиващи дейност в сферата на автомобилната индустрия, строителството, шивашката промишленост, търговията и др., които обявиха с какви свободни позиции разполагат. Работодател от Роман, например, съобщи, че търси работници в сферата на производството на стоманени въжета и изделия от метал.

Интерес предизвика шивашка фирма от Русе, която за пръв път участва в трудовата борса. Нейният представител заяви, че фирмата разполага с 200 работни места във връзка с разкриването на нова производствена линия за изработка на мъжки костюми. Желаещите да започнат работа в нея ще ползват като бонус безплатно жилище.

Кметът Генади Събков съобщи, че Община Мездра набира млади хора до 29 години по програма за временна трудова заетост в областта на благоустрояването и поддържането на чистотата. Срещата продължи с индивидуални разговoри между представителите на фирмите и безработните, които проявиха интерес към предлаганите свободни позиции.