Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Двамата водачи били тествани с дрегер, пробите им не са отчели наличие на алкохол.

Пострадали са 46-годишният шофьор и спътникът му – 22-годишен от Вършец. При преглед в ЦСМП медиците констатирали фрактури на горни крайници.
Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На 18 април в 4.22 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на околовръстния път на Видин (в района до надлеза над жп линията). Пристигналите на мястото полицейски служители установили преобърнат встрани от пътя лек автомобил „Мерцедес“.

Оперативна група е извършила оглед. Установено било, че колата - при движение с несъобразена скорост и спускане по надлъжен наклон при мокра настилка, напуснала пътното платно и се е преобърнала. Водачът - 26-годишен видинчанин, бил тестван с дрегер. Пробата му не е отчела наличие на алкохол.

Пострадал е пътувалия на предната дясна седалка 15-годишен видинчанин. Момчето е настанено за лечение в болница с фрактура на ребро, без опасност за живота. Шофьорът и другият пътник – 14-годишен видинчанин, са без сериозни наранявания.

Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство.