Около полунощ във вторник в Районно управление "Полиция" - Мездра е получено съобщение за катастрофа и горящ автомобил между селата Горна Кремена и Кален. Изпратеният на мястото полицейски екип установил катастрофирал товарен автомобил "ДАФ” с полуремарке. Автомобилът навлязъл в стръмен крайпътен скат. Водачът се опитал да излезе отново на пътното платно, товарният камион забоксувал и една от задните гуми на автомобила пламнала.

Огънят е загасен от служители на мездренската пожарна. Униформените установили, че автомобилът е управляван от 54-годишния К. Н. от София. Шофьорът е изпробван с полеви тест за алкохол. Пробата е положителна, дрегерът показал 1,43 промила алкохол в издишания въздух.

Несъмнено повече обаче, се е почерпил 43-годишният Г. А. от Враца, който седнал пиян за волана на своята "Мазда” около 23.00 часа в понеделник. Полицейски патрул спрял колата за проверка в града. Пробата за алкохол на водача е сериозно положителна - цели 3,72 промила. Той е задържан в РУП - Враца. Образувано е незабавно производство.

И 19-годишен рокер от Враца е спипан с алкохол през нощта. Той юркал с висока скорост мотопед "Кимко Супер”. Спрян е от пътна полиция. Пробата за алкохол на моториста е положителна - 1,56 промила. И спрямо него е образувано незабавно производство.