Ценовите категории на билетите за представленията на летния фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали 2018" са, както следва:

  • оперните спектакли - от 20, 25, 30, 40 и 50 лв;
  • балетните спектакли - от 15, 20, 25, 30, 40 и 50 лв;
  • мюзикъла "Мамма миа” - от 20, 25, 30, 40 и 50 лв;
  • фестивалната импресия "Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета, Валкюри” - 80 лв, включващ и дегустация на регионално вино от винарска изба „Магура“.

Билети за спектаклите в Белоградчишката крепост може да се закупят в Туристически информационен център - Белоградчик, в МОЛ Видин, на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), във всички каси на Изипей /Easypay/ в цялата страна, както и онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане ePay.bg. Билети за фестивалната импресия в пещера „Магурата“ може да се закупят на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), в Туристически информационен център - Белоградчик и в МОЛ Видин.

Представленията в Белоградчишката крепост са с начален час 20.00 часа, а тези в пещера "Магурата“ - от 11.00 часа За удобство и комфорт на публиката по време на изпълнението на пещерната фестивална импресия в три части „Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри“ е желателно да се носят ниски (спортни) обувки с равна подметка и връхни дрехи.

Във връзка с осигуряване на пропусквателен режим и недопускане на задръствания е забранено придвижването с лични превозни средства до паркинга на Белоградчишката крепост, където е разположена сцената на летния оперен фестивал. Осигурен е транспорт - автобуси на фирма "Алексиев", които превозват публиката и се движат регулярно по маршрут от центъра на Белоградчик - сградата на Български пощи (Пощата), до паркинга на крепостта от 18:30 часа до началото на представлението и обратно веднага след края му. В автобусите се допускат само лица, снабдени с билети за спектакъла за съответния ден. Зрителите могат да оставят своите лични превозни средства на безплатен паркинг до автогара Белоградчик.

За публиката, пътуваща от Видин, са осигурени автобуси, които тръгват в 17:30 часа от автогара "Алексиев" в деня на спектаклите в Белоградчишката крепост. Цената на двупосочен билет Видин - Белоградчик - Видин е 10 лв. Билети за пътуване се закупуват от касата на автогара "Алексиев", тел.: 094 606190.

Програмата, актуална информация за фестивала, както и условията за закупуване на билети са публикувани на официалните сайтовете на Софийска опера и балет и на община Белоградчик.

Източник: belogradchik.bg