Опитите на живеещи в квартала да получат някаква информация от Община Мездра или от "ВиК”-а за спряното водоподаване ударили на камък. От Общината не знаели нищо за проблема, а ръководителят на "ВиК" - район Мездра Даниел Стефановски упорито не си вдигал телефона. "Явно системата за ранно оповестяване на възникналите аварии се е "бъгнала"!”, шегуват се от немай къде потърпевшите абонати на водоснабдителното дружество.

Под сурдинка от "ВиК" - Мездра се оправдали, че вода няма заради ограничено водоподаване от язовир "Среченска бара”… Днес по обед живителната течност най-после процъцра на места от чешмите. До следващия перманентен воден режим.

По този повод в социалната мрежа Фейсбук се разгоря оживена дискусия. Ето някои от споделените мнения:

С. В. М.: Ще има ли една вечер да имаме вода, бе...Поне подгответе хората да знаят, че няма да има. Ни за нас, ни за животни, ни за миене..... пфффф Аман!

Н. А.: Не е като да не сме свикнали!

С. Х.: Ето това ще помня винаги - в Мездра или вода нямахме, или режим на тока имаше...

V.M: От сутринта няма и все още няма. Писна ми. Никой ме го интересува, че тези хора не са сами - имат деца, които трябва да ходят на детска, че имат бебета и така нататък

К. Д.: И телефоните си не вдигат, вчера се опитахме да звъннем.

М. Д.: Както викаше Качурата: "Три дена не моо са и….а кат ората”.

Ц. И: Само заради това ВиК-а хората в Мездра ще се пропият!

К. Н.: Абе случихме и на ВиК-а, и на Община...!!! Срам и позор!!!!!!!!

М. S.: Поне кмета да информира гражданите докога няма да има вода и каква е причината.

В. П.: Това не е нормално, но ще си продължи, докато всички си мълчим.

Ч. Л: Всичко е от Събковоста!

С.М-М: Чегърташ се с нож и после мокри кърпички :) Днес в 14.00 часа Беър Грилс ще изнесе в Дома на железничаря специална лекция по въпроса :)

М. Д.: Това са митове! А сега очаквам в страницата на Община Мездра да заявят, че водата никога не е спирала и гражданите се оплакват безпричинно или с изцяло користни цели.

Х. А.: Дори и аборигените сутрин са имали възможност да си измият очите!!!

Д. И.: И ние имаме възможност... на капчука.

G. G: Вие сте пустиняци, а не аборигени - и затова никакво миене на очи, за да не мое да видите истината, а всичко да ви е в мъгла.