За трета поредна година изкачването ще бъде осъществено от две изходни точки. Първата група ще тръгне от площада на село Лакатник в 10:00 часа в събота, като връщането е предвидено по два маршрута - обратно по същия път или през хижа "Тръстеная" с възможност за нощувка при предварителна резервация на тел. 0886 407 495.

Втората изходна точка е площадът в село Бов, също с начален час 10:00. Двете групи ще се срещнат на билото на планината и ще продължат заедно до крайната точка.

Важно! Планинската спасителна служба - отряд Лакатник съветва всички, които ще участват в похода, да бъдат добре екипирани за зимната планина и подготвени за преход в зимни условия. Необходими са топли дрехи, туристически обувки, гети, храна и вода, шапки и ръкавици, слънчеви очила, добре заредени телефони и планинска застраховка.

Участието в събора е въпрос на лична воля и никой не носи отговорност за телесни повреди и имуществени щети, предупреждават организаторите. Събитието е напълно безплатно и всяка намеса на тур оператори не е препоръчителна!

"Всички приятели на планината, милеещи за тукашните обичаи, родолюбци и съмишленици на местните туристически традиции на тази дата си подаваме приятелски ръка и си казваме: "Да бъде!". Заповядайте на 26 януари да се сгреем в зимния студ с огън, мръвки, тежки вина и с добри приятели!", призовават от Туристическо дружество "Репей" - Лакатник.

За повече информация: Първи лъч от гара Лакатник: 0888 277 608 - Мария Лазарова, Втори лъч от гара Бов: 0889 916 669 - Боян Новков, 0877 09 19 70 - Кристиян Петков и 0886 10 86 55 - Юлиян Димитров.