Наш екип посети посоченото място, което наистина прилича не само на сметище, но и на джунгла. А това е най-прекият и най-често използван път към близкото село Боденец, както и място за разходка на възрастните хора, поради ограничението за автомобили.

Потресаваща е картината около самото общежитие: навсякъде разхвърляни боклуци и всякакви отпадъци - от строителните материали на фирмата, която е извършвала, но недовършила санирането на блока, до стари дрехи, обувки и какво ли не… За пластмасовите бутилки да не говорим.

Определено вина за това състояние и тая смрад имат най-вече живеещите в блока, но за да бъдем обективни, те разполагат с един-единствен контейнер от старите модели, който буквално "стене" от боклуците в него.

Още по-неприятна е гледката отстрани на пътя чак до преградата в края на улицата. От двете страни на пътя са надвиснали превърналите се в дървета храсти, окичени с всевъзможни боклуци, отсечените незнайно от кого дървета пък са освободили място за изхвърляне на боклуци. Малко над изоставената декоративна чешма се синеят изсипаните стари фаянсови плочки, станали ненужни след нечий ремонт, едно от дърветата е закичено с пъстра черга, довята там вероятно от съботната буря.

Под някогашното лятно кино гордо се извисява една огромна, полуизсъхнала върба убиец, чиито клони са разперени над самия път и могат да паднат по всяко време. А минават много хора от и за Мездра, играят и деца.

Екипът ни видя двама работници, които почистваха канавката след преградата, и, обнадеждени, потърсихме информация дали са служители на Общинското предприятие "Чистота", което има задължението да поддържа улиците, макар и в края на града. За наше разочарование се оказа, че това са работници в "Техкерамик-М", които поддържат крайпътните участъци на пътя.

Надяваме се, че след сигнала за състоянието на улица "Сердика" общинските власти ще предприемат необходимите мерки.