Кълновете са дребни, но богати на хранителни вещества. Ако ги консумирате в салата, ще си набавите много витамини, минерали и ензими. Те са една от най-екологично чистите храни, която може да си набавим в днешно време

Динята е повече от 90% вода, което ви помага да се хидратирате. Това е изключително важно в летните месеци. От динята също така можете да си набавите много витамини и фибри. Дори семките на динята са богати на белтъчини и мазнини и от тях се прави растително масло. Динята е богата на витамини A, С, големи дози калий, калций, желязо, бета каротин и фибри.

Подобно но дините, краставиците също съдържат над 90% вода. Изключително богати са на бета каротин и други витамини. Бета каротинът е мощен антиоксидант. Той помага за неутрализирането на свободните радикали в тялото, молекули, които увреждат основата на клетъчната структура.

Доматите са много желан участник в летните храни. Специалисти вече са доказали, че доматите са особено полезни при болести на сърдечно-съдовата система и имат антиканцерогенно действие.

Те съдържат много витамини и микроелементи, които спомагат доброто здраве.