Неблагоприятната семейна среда, в която израства и неудовлетворение от поетите професионални ангажименти, стимулират Тихомир Иванов да търси отговорите на важни житейски въпроси. След поредица от събития и знаци на съдбата, той се чувства призован да извърви известния Ел Камино. След като поема по пътя на духовното си развитие, се ражда и първата му книга ЮКамино: Пътят на завръщането”, за която един поклонник по пътя му предсказал, че ще се появи.

Авторът определя творбата си в три части - първата част е "Пробуждането", в която описва пътя Камино с всичките му особености, във втората част - "Границата на комфорт" представя житейската си история, разголвайки душата и страховете си и в третата част - "Мотивацията” разкрива какви са причините, стимулирали го да напише книгата.

Представянето предизвика интересни въпроси от страна на публиката, на които пилигримът отговори с удоволствие. Той призова всички да намерят своя собствен път, да се обърнат навътре към себе си, за да бъдат пълноценни и щастливи личности.

Тихомир Иванов е роден през 1985 г. в Чирпан. Има бакалавърска степен по телевизионна журналистика от СУ „Св. Климент Охридски” и магистърска степен "Продуцент в екранните изкуства” от НАТФИЗ. В момента учи психология в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски”. Работил е като репортер, актьор, сценарист, асистент-режисьор, стейджмениджър и главен организатор в различни телевизионни предавания. Участвал е в реализирането на множество световни формати, сред които „Това го знае всяко хлапе“, „Биг Брадър“, „Денсинг старс“ и т.н.