© Елеонора Бутакова

В тазгодишното издание участваха 455 деца, младежи и девойки от 6 до 30 години, от цяла България, както и два състава от Румъния. Те се състезаваха в четири възрастови групи – Подготвителна, Първа, Втора и Трета.

Формацията от Мездра участва в две направления хип-хоп във втора възрастова група 12-15 години и в трета - над 16 години.

При по-малките - 12-15 години „Keep it Real” спечели първо място за танца си „No Limit”. В тази възрастова категория танцовата формация участва и със солово изпълнение, където Ванеса Вачева се класира на второ място.

В другата възрастова категория – над 16 години, момичетата от Мездра окупираха първото място с танца си „Girls Power”.

© Елеонора Бутакова

„Бяхме очаровани от организацията на фестивала и със сигурност бихме се върнали отново”, сподели за MediaNews хореографът на „Keep it Real” – Елеонора Бутакова.

Тя разкри, че в момента момичетата се подготвят за последното състезание за сезона – Националният танцов фестивал „Open Kids”. Надпреварата ще се проведе на 4-ти юни в столичната зала „Арена Армеец”. Във фестивала ще участват с най-малката възрастова група от 7 до 11 години, за които това ще бъде второ състезание.

След този фестивал формацията ще се отдаде на заслужена почивка.