Наложи се е микробусът да бъде разрязан, за да бъдат извадени пътуващите в него хора. На пътното платно имаше разлято голямо количество масло и гориво, които бяха почистени от екипи на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението.

Двамата младежи от Борован, които са пътували с лекия автомобил, разказаха пред нашия екип, че първо са се ударили в микробуса, който идвал откъм Мездра и след това е последвал сблъсък с цистерната. Според тях микробусът ги е ударил и се е завъртял в насрещното платно, вследствие на което идващият след тях в посока Мездра камион го е блъснал.

Заради инцидента по международното шосе и в двете посоки за часове наред се образуваха километрични опашки. Шофьорите на леки автомобили, които пътуваха към София, временно бяха пренасочвани по третокласния път Ребърково - Литаково - Ботевград, а товарните автомобили се пренасочваха по обходния маршрут за столицата през Искърското дефиле.

Съгласно указанията на "Пътна полиция”, товарните коли, пътуващи в посока Мездра - Враца пък, трябваше да изчакват на място.

Малко след 10.00 часа движението по първокласния път Ботевград - Мездра бе възстановено.