Дрегерът ще бъде в ръцете на квестор, който ще следи за реда в залата по време на заседанията на Общинския съвет в Смолян. Предложението за квестора беше направено от общински съветник от БСП, като то бе прието моментално от вносителя на докладната инж. Данчо Киряков, който е и председател на Общинския съвет в родопския град.

"Предлагам да има квестор, който да присъства на заседанията. Той да бъде определен от председателя, може да бъде и от охраната на общината. Да присъства и да следи за реда в залата. Той да разполага с дрегер за алкохол и наркотици. При съмнение на хора, защото в залата влизат всякакви, че са употребили наркотични вещества или алкохол, да се тестват и при положителни проби да се извеждат от залата", коментира съветникът.

Мотивите са, че в залата е имало присъстващи, които са буйствали, нарушавали реда и се е налагало намеса на полицията. Правилникът за организацията и дейността на Общински съвет Смолян бе разглеждан над 5 часа в зала, а това се наложи, тъй като Административният съд отмени предишния, след протест на прокуратурата и в момента съдебната сага е на последна инстанция и се очаква всеки момент окончателно да бъде отхвърлен от магистратите.

Източник: 24smolian.com