Състезателите на Спортен клуб по тенис на маса Искър 97 при СОУ ”Васил Левски” - Роман спечелиха шампионската титла при юношите на XXI Държавни игри на спортистите от малките селища, които се проведоха в Перущица.

В тенис турнира в тази възраст взеха участие десет отбора, които чрез жребий бяха разпределени в две предварителни групи. В своя поток романските тенисисти записаха безапелационни победи с по 4:0 срещу връстниците си от Велики Преслав, Две могили, Дългопол и Перущица. Така те оглавиха крайното класиране в групата и се класираха за финалната четворка.

На полуфиналите романските спортисти сразиха формацията на Поповица отново с 4:0, а на финала се наложиха над представителите на Ардино с 4:3 победи в индивидуалните двубои.

Шампионите на България играха в състав: Петър Христов, Велислав Христов и Петко Стайков.

Много добре се представиха и девойките на СКТМ Искър 97, които заслужиха бронзовите медали в тази възраст. Романските тенисистки се конкурираха с още 5 отбора, които играха по кръговата система "всеки срещу всеки". Съставът на бронзовите медалистки на страната: Полина Бенчева, Николета Михалева, Габриела Атанасова и Веселина Кръстева.

В Държавните игри на спортистите от малките селища се включиха повече от 800 спортисти, които се съревновавах помежду си по 9 вида спорт - борба, свободен стил, лека атлетика, шахмат, баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, тенис на маса и конен спорт.

На тържественото награждаване и закриване на игрите присъстваха председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, Светла Костова - главен експерт в Дирекция “Масов спорт” на Министерство на младежта и спорта и Ангел Чакъров - председател на БАСС.

След награждаването всички участници и гости посетиха Червената църква, един от бисерите на раннохристиянската архитектура в Европа.