Под звуците на мелодични песни, водещите Елица и Андреа, подпомогнати от техните колеги поднесоха по забавен начин актуалните новини. Истинско интервю в ефир младите журналисти взеха от своите родители, а кулинарните съвети от предаването „Бон апети“. Модните тенденции за лятна прическа и новостите за пътната обстановка на лейтенант Димитрова не само бяха практични и полезни, но и предизвикаха искрен смях в публиката. Точна се оказа и прогнозата за времето, която ясно измерваше желанията за по-бързо настъпване на лятната ваканция, която по прогноза ще бъде „слънчева и усмихната“.

В минутите за култура публиката се наслади на музикална кутия с весели песни. Веднага след новините естествено в ефира на нашата телевизия продължи предаването „Лека нощ, мамо и татко!“ и някак съвсем спонтанно децата потопиха възрастните в света на приказките, където съветите на Мечо Пух, Йори и Прасчо не приспаха публиката, а предизвикаха приятна атмосфера за размисли и забавно настроение за ваканцията.

Естествен завършек на вечерта бе споделената любов към книгите, част от които децата препоръчаха на своите родители да им прочетат през лятната ваканция.