В телефонен разговор той се представил, като "дознател Николов" и успял да убеди жена от Враца, че следва да окаже съдействие на органите на полицията. Добронамерената и наивна дама приела да съдейства на "органите на реда” и предала на "дознателя “ 3 695 евро, 11 970 лв. и златни накити с тегло 43 гр. на стойност 2 365 лв.

Два дни по-късно друга жена, отново след телефонно обаждане, му предала парична сума в размер на 2 500 лв. и златно синджирче с тегло 3 гр. на стойност 165 лв. Измамникът се представил пред нея като длъжностно лице от състава на МВР - "полицай Петров“

От Апелативната прокуратура допълват, че третият опит на обвиняемия спрямо поредната му жертва, извършен същия ден, останал недовършен поради независещи от него причини. Той отново опитал да въведе в заблуждение жена с мотив "съдействие на полицията“, като този път паричната сума в размер на 15 000 лв. следвало да бъде предадена на "дознател Димитров".

Досъдебното производство срещу тариката от Боденец е приключило, преписката е изпратена в прокуратурата, а оттам пращат измамника на съд.

Текстовете от Наказателния кодекс, по които е повдигнато обвинението срещу подсъдимия, предвиждат лишаване от свобода от една до шест години. Нашенският измамник обаче, се е представял за длъжностно лице, което действа по поръка на властта, а в такива случаи законът предвижда още по-строго наказание.