Ежегодният благотворителен базар на МЖК-София, който се осъществява с подкрепата на чуждестранните посолства и мисии на територията на Република България, е най-голямото благотворително събитие на Балканите и се разраства всяка година. В благотворителният базар 62 страни от цял свят представиха своите ръчно изработени продукти, сувенири, шедьоври от националната им кухня, традиционни облекла и разнообразни културни обичаи. На отделни щандове посолствата представиха по атрактивен начин пъстрият колорит на културите си.

Акцентът през тази година бе България и нейното културно наследство. Със своето красиво и завладяващо изпълнение от палитрата на българския танцов фолклор, танцьорите от танцов клуб „Бързия“ създадоха приятно настроение и емоции сред гостите и участниците. Фолклорни хора от северняшка, тракийска, добруджанска и шопска фолклорна област в програмата на танцовия клуб показаха живите човешки съкровища на Бързия. Темперамента и огъня, който носят танцьорите развълнува и зарадва сърцата на публиката.

Освен с благотворителното участие на сцената танцьорите дадоха и своя принос с финансово участие в базара като закупиха традиционни предмети и опитаха ястия от представените пъстроцветни култури.

В рамките на тази година това е второто участие на танцов клуб „Бързия“ на подобен голям форум с дипломатически мащаб.

По покана на Международният Женски Клуб-София (МЖК-София) / International Women’s Club-Sofia (IWC-Sofia) на 29 юни в София танцовият клуб участва в едно от най-цветните събития на годината – Денят на Африка 2019 проведено в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“. Организатори бяха посолствата на африканските държави Алжир, Египет, Мароко, Южна Африка, Либия, Палестина и Почетните консулства на Сейшелите и Уганда в България.

Източник: berkovitsa.bg