Изложбата от над 20 рисунки беше наречена „Околната среда през погледа на детето” и беше посветена на Световния ден на околната среда. През чистият детски поглед на Деси всичките й рисунки грееха в цветно любопитство към всичко, което я заобикаля - към пролетните дървета, големият град, светлата класна стая, любимите анимационни герои и разбира се слънцето, неотменен герой в рисунките на всяко дете. Малката художничка уточни , че две от рисунките са на нейни приятели, а всички деца от класа рисували хубаво.

Най-любимата своя рисунка Деси не беше подредила сред експонираните. Нея винаги показвала само на близки хора, но и днес я носи и реши, че и ние може да я видим. Обясни, че е нарисувала мама и тати, така както си ги е представяла, че са били на първата си среща. Родителите на момиченцето не ни казаха, дали е било точно така, но не скриха, че със сигурност срещата им е била благословена и имат след нея своето дете. Според тях Деси може и да не стане известен художник, но категорична ще стане добър човек. Те подкрепят желанието й да създава пъстра красота върху белия лист и са доволни, че вместо да седи пред компютъра предпочита на рисува.

Малката художничка радостно приемаше поздравления и цветя от всички дошли на нейната първа изложба, но беше най-щастлива, че приятелите й от училище са до нея в един толкова щастлив и необикновен ден.