Участниците се обучават в специалности от направление „Растениевъдство и животновъдство“ от IX до XI клас от професионалните селскостопански гимназии в страната. Те ще получат като награда таблети, а за останалите участници са предвидени електронни книги.

На първо място със 106 точки бе класиран проектът на Ангел Беев, който е ученик от XI клас в ПГССИ "Христо Ботев" в Свиленград. Чрез проектното си предложение на тема“ Култивирано отглеждане на блатно кокиче в района на Свиленград“, той предвижда да отглежда култивираният вид блатно кокиче, от сорта „Снежинка”, в местността „Лозенски път”.

Второто място бе отредено за Йордан Янакиев от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич. Той участва с представянето на метод за отглеждане на растения без почва – хидропоника.

Проектът „Биологично земеделие-създаване и отглеждане на ябълкова овощна градина“ с автор Иван Дженев от ПГСС в Нова Загора, бе класиран на трето място. Той предвижда да създаде екологична градина, в която да засади 840 дръвчета.

Христина Катранджиева от ПГ по МСС "П.К.Яворов" в Гоце Делчев заема четвърто място с проекта си „Вкусна академия“. Той е за производство и предлагане на еко/натурални зеленчуци и еко обучение.