В духа на "железничарските" традиции в Мездра, участниците в ателието „пристигнаха” на "Спирка на доброто" със своеобразен влак. С много настроение и усмивки, „слънчовците” разказаха с песен и стих какво е добро, какво е приятелство и какво е толерантност, видени през техните очи.

Директорът на детското заведение Атанаска Христова заяви, че от тази година в ДГ „Слънчице” вече има психолог, ресурсен учител и логопед, което създава предпоставки за още по- голяма инициативност и възможности за включване в различни проекти.Сега екипът на детското заведение работи по5 проекта, като дейностите в по тях са обособени в отделни ателиета. Директорът допълни, че е традиция е да се създават и осъществяват различни забавни инициативи, чрез които децата освен да се забавляват, изграждат умения от малки да изразяват своето толерантно отношение към другите. Различните инициативи бяха свързани с приятелството, взаимоуважението и разбирателството .

С особен интерес малките зрители получиха още един нагледен урок за взаимопомощта и силата на разбирателството, представен чрез една от любимите на поколения българска народна приказка „Дядо вади ряпа”.

Малките артисти спечелиха аплодисментите на публиката с емоционалното си съпреживяване в „борбата с ряпата”.

Малките мажоретки се превъплътиха във феи на доброто и представиха „Танц на доброто” по вечното стихотворение на Джани Родари „Продавач на надежда”.