Светослав Валериев е възпитаник на Детско-юношеската школа на Ботев (Враца), но започна професионалната си кариера именно в Мездра. Едва 19-годишен, той беше привлечен в ПФК Локомотив през шампионския сезон 2007/2008, през който мездренският клуб стана първенец в Западната "Б" група и спечели историческа промоция за най-висшето ниво на българския футбол.

Впоследствие Валериев записа повече от 150 мача за Ботев (Враца) в Първа и Втора професионална лиги, както и един сезон за Мизия 2005 (Кнежа) в третия ешелон. През есента на миналата година игра за Бдин 1923 (Видин), а през пролетта на тази - за Първа атомна (Козлодуй). През месец март той се дипломира в НСА "Васил Левски", притежава треньорски лиценз UEFA "В".

В средата на другата седмица ОФК Локомотив ще картотекира в Зоналния съвет на БФС - Велико Търново футболистите за предстоящото първенство в Северозападната Трета лига. Освен Краси Георгиев и Светли Валериев, сред новите попълнения са завърналият се от Балкан (Ботевград) десен халф-бек Симон Николов (23 г.), 24-годишният офанзивен халф Антонио Йорданов и 20-годишният опорен полузащитник Мартин Михайлов.

На проби в отбора е и 19-годишният централен защитник Станислав Шарлийски, който през миналия сезон е бил капитан на юношите старша възраст (U19) на ФК Царско село 2015. Очаква се в близките дни в състава да се завърнат братята Браиан и Валдемар Стоянови.

Както MediaNews вече съобщи, в първия кръг от зоналния шампионат Локо (Мездра) приема Първа атомна (Козлодуй). Регионалното дерби е другата неделя, 11 август, от 18:00 часа на градския стадион. Във втория кръг мездренските "железничари" гостуват на Бдин 1923 (Видин), а в третия са домакини на ОФК Трявна.