От отговора на кмета на Мездра на питане за статута на въпросния паркинг, отправено от ГЕРБ на предишната сесия на Общинския съвет, става ясно, че паркирането на тирове в района на хотела е нерегламентирано, се казва още в мотивите за повторния актуален въпрос. Както и, че земята се ползва неправомерно, без да са извършени необходимите процедури за промяна на предназначението й и че за решаването на проблема са сезирани всички отговорни институции. "По ирония на съдбата, се отбелязва в питането, именно Община Мездра, като собственик на транспортната фирма, чийто автобус е пострадал, стана потърпевша от собственото си безхаберие”.

Ето защо от ГЕРБ настояват за писмен и устен отговор на въпросите: Какви са резултатите от предприетите от Общинската администрация мерки - собствени и от сезираните от кмета институции, за решаването на този проблем, както и колко пътни инциденти са станали на това място от началото на годината досега?

"Заявяваме най-отговорно, че на всяко заседание на Общинския съвет ще отправяме питане по поставения проблем, заявяват в заключение съветниците от ГЕРБ, като знак на протест срещу неадекватното поведение на всички отговорни страни, касаещи безопасността на движението в посочения район.”

Питането е включено в дневния ред на предстоящата в четвъртък сесия на местния парламент.