Тържественият концерт спектакъл започна с химна на България и с внасянето знамето на училището. Прозвуча и химнът на училището по музика на Димитър Ангелов и текст - Лили Цанева.

Слово за празника на училището поднесе директорът Вилия Димова, която поздрави гостите, учителите, учениците и родителите, като отбеляза, че „Празникът на училището е личен празник за всеки от нас. Докосвайки се до него, ние се докосваме до духа и магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството на идния ден”.

Особен момент от тържеството бе освещаването на новото училищно знаме, дарение от родители и учители, по инициатива на родителите. Енорийският свещеник отец Антон Петков освети новия символ на учебното заведени и благослови и дарителите, и учениците, като им пожела да бъдат достойни пазители на българското.

Специален поздрав към училището юбиляр поднесоха децата от ВГ „Детски свят” при Центъра за личностно развитие и подкрепа – Мездра.

Празничната програма продължи с представянето на първото издание на поетичния алманах „С криле на птици” със стихове на ученици, учители и приятели на училището.

Второкласничката Данита Павлова подари на училищната библиотека своята първа самостоятелна книга, написана с помощта на мама и на тати.

Бяха представени и два филма - за известни личности, възпитаници на училището и за дейността на младите червенокръстци от Клуб „БМЧК - приятели на Искърското дефиле”.

Специален поздрав към домакините поднесе Соня Дамянова - старши експерт по БЕЛ при РУО – Враца.

Слово произнесе и кметът на Община Мездра – Иван Аспарухов, който благодари на своите бивши учители, на настоящия учителски екип и пожела на децата да имат това безгрижно и палаво детство, което е имал той и техните родители, защото ту са бъдещето на България.

Поздравителни адреси от СУ”Иван Вазов” – Мездра, ОУ ”Христо Ботев” – Мездра, ПГ „Алеко Константинов”, ПГ по МСС – Мездра, ДГ – „Мир” и „Детелина” – Мездра.

Голямо дарение от книги за училищната библиотека, заедно с два фотьойла барбарони, получиха децата от „Данон – Сердика”, които са и едни от спонсорите на училищния юбилей

Специални гости на юбилея Иван Аспарухов – кмет на Община Мездра, Соня Дамянова - старши експерт по БЕЛ при РУО – Враца, Стоят Петров – кмет на с. Зверино, общинските съветници Венета Петрова, Надежда Йорданова, Тихомир Илчев и Мирослав Аспарухов, Мирослав Захариев – предприемач, директори на училища в Мездра, бивши учители и директори на СУ „Св.Климент Охридски”, бивши възпитаници, родители и приятели на училището.