От пресцентъра на общинската управа уточниха, че от 6 август е започнал да тече 14-дневният срок, в който фирмата изпълнител на дейностите по изграждане на спортна зала трябва да напусне обекта и да обезопаси района. Това е станало ясно след проведена среща между комисия от местната администрация, фирмата, осъществяваща строителния надзор, и фирмата изпълнител, в рамките на която е връчена заповедта за спиране на строежа.

Припомняме, че няколко часа след като градоначалникът на Враца съобщи, че преди Банчев да влезе в съдебната палата кметът Калин Каменов обяви, че общинската управа е прекратила договора с избрания изпълнител.

От Община Враца заявиха, че са получили обезпечение по преведения аванс в размер на 338 000 лв. от банката-гарант, като е депозирано и искане пред застрахователя за остатъка от 205 000 лв., който е в процес на обработка.

Собственикът на фирмата „Каримпекс - 1“ ЕООД е подписал и покана за образуване на производство, поради допуснати нарушения, изразяващи се в отклонение от одобрените от главния архитект строителни книжа. Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на друг изпълнител от Община Враца.

Припомняме, че часове след като през юли градоначалникът на Враца съобщи, че договорът със строителната фирма се прекратява, лидерът на ДПС и общински съветник, Борислав Банчев внесе в прокуратурата сигнал за злоупотреби, според него, при строежа на залата. Ще намери ли държавното обвинение данни за извършено престъпление, предстои да разберем.