Кметът на Община Враца Калин Каменов откри строителна площадка на блок №54 в присъствието на зам.-кметът по строителство Мария Попова, консултантът по Националната програма в Община Враца, Антоанета Робева, представители на фирмата-изпълнител и на строителния надзор и много граждани.

„Хубаво е, че сте едни от първите в нашия град, които се обединиха и постигнаха съгласие да санират своя блок. Още по-хубаво е, че вашият пример бе последван от още 104 блока във Враца, които направиха сдружения и подадоха своите проекти. В съседство до вас ще има още блокове, които ще бъдат обновени и се надявам, че в тази част на квартала, ще се получи един ансамбъл от добре направени жилищни сгради. По този начин ще се повиши стойността на вашите жилища, които ще бъдат енергоефективни и по-топли“- обърна се към жителите на блока Калин Каменов.

Председателят на Сдружението на собствениците Мариана Панталеева благодари на всички съседи, които са се обединили и са успели да подадат документи по Националната програма. Представителят на фирмата-изпълнител на санирането „Мегатурс 1” ЕООД Николай Михов заяви, че обновяването на блока ще бъде изпълнено качествено и в срок и ако се появят трудности ще се решават в разбирателство с хората.

Строителен надзор ще се изпълнява от „Кодас консултинг” ЕООД, а Инвеститорският контрол ще бъде осъществен от ЕТ „Строителен надзор – Татяна Немска. Консултантът на Община Враца по Националната програма Антоанета Робева поясни, че в Българска банка за развитие са регистрирани още седем Сдружения на собствениците на жилищни блоковете от ж.к. „Сениче“