Питагор е мразил боб, поради което е наречен "бащата на вегетарианството". Великият гръцки математик е известен със своя безмесен начин на живот. Но макар да се храни предимно със зеленчуци, той не обичал бобовите растения. Питагор отказва да яде боб и дори забранява на последователите си да го ядат или докосват. Въпреки че не знаем дали това отвращение произтича от здравословни или религиозни причини, може би е причина за неговата смърт. Според легендата, атакуващи заграждат Питагор и той отказва да избяга, защото трябвало да мине през поле с боб.

Бетовен се поливал с вода. Животът на гениалния композитор е толкова драматичен, колкото са и произведенията му. Докато пише, той често е ходил до мивката и се поливал с вода или топил главата си във вода.

Бетовен се поливал с вода. Животът на гениалния композитор е толкова драматичен, колкото са и произведенията му. Докато пише, той често е ходил до мивката и се поливал с вода или топил главата си във вода.

Демостен се криел под земята. Уважаваният древногръцки държавник, издига максимата "Практиката те прави съвършен" на съвсем ново ниво. Ораторът репетирал в подземно скривалище, а за да упражнява произношение и дикция, слагал речни камъни в устата си, преди да се престраши и да застане пред публика.

Балзак пиел по 50 чаши кафе на ден. Дали на това не се дължи неговата продуктивност? обилните количества кофеин, които консумирал, се превърнали в навик, който обаче имал и съответната цена. Той е измъчван от стомашни спазми, главоболие и високо кръвно.

Стравински стоял на глава...Руско-американският композитор Игор Стравински стоял по 15 минути на главата си всяка сутрин, за да „прочисти съзнанието си“.

Едгар Алан По пишел на свитъци. Авторът на световноизвестните романи пишел на тънки ленти хартия, които залепвал заедно и ги свивал, за да ги съхранява по-лесно.

Леонардо Да Винчи и Тесла имали необикновени свои методи на сън. Да Винчи използва т.нар. полифазен цикъл, като спял няколко пъти по малко в рамките на 24-часовия ден.

Никола Тесла пък спял само по два часа на денонощие. Той правел упражнения с пръстите на краката си. Гениалният физик

имал и още един странен навик. Преди лягане той свивал пръстите на краката си 100 пъти, защото смятал, че тази практика засилва мозъчните клетки.

Бен Франклин пък си правел „въздушни бани“ Преди да започне работа, Бенджамин Франклин прекарвал до един час гол, правейки "въздушни бани" на отворен прозорец.

Сьорен Киркегор, Луис Карол и Вирджиния Уулф пишели своите произведения прави. Според Ницше "Уседналият живот ... е самият грях против Светия Дух. Само мислите, постигнати с ходене, имат стойност. "

Източник: profit.bg