Страховита катастрофа в центъра на Мездра по чудо се размина без жертви. Малко преди 19.30 часа тази вечер на кръстовището на бул. „Александър Стамболийски” при Основно училище „Христо Ботев” се удариха мотоциклет „Хонда” и лек автомобил „Фолксваген Пасат 3”.

Пасатът, шофиран от 55-годишния Любомир Сандов, идвал откъм ул. „Петко Славейков” и тъкмо направил ляв завой към бул. „Стамболийски”, когато бил ударен отзад от движещия се по северното платно на булеварда мотоциклет „Хонда ”, управляван от 35-годишния Живко Койчев от с. Крета. При удара леката кола изхвръкнала от пътя и се забила в зелените площи край паметника на Васил Левски. За късмет, в този момент в градинката нямало деца, които често си играят тук.

Според моториста Живко Койчев фолксвагенът не спрял на знака „Стоп” на кръстовището и така се стигнало до катастрофата. Шофьорът на леката кола Любомир Сандов пък твърди, че хондата се движела с висока скорост и при опита си да го изпревари се ударила отзад в пасата.

Алкохолната проба на водача на лекия автомобил е отрицателна. Другият участник в пътно-транспортното произшествие отказал да бъде тестван за употреба на алкохол, поради което му е съставен акт. Мотористът е обслужен в Центъра за спешна медицинска помощ, има повърхностни охлузни рани, няма опасност за живота му.

На двете моторни превозни средства са нанесени материални щети. Работата по изясняване на случая продължава.