В първата част на Коледния концерт участваха групите: „Baby Wings”, „Little Wings” и „Wings” от Сдруждние „Ново поколение на талантите”. Първата група е създадена преди 7 години и от тогава нейните пораснали възпитаници са оформили сегашните 3 групи, които са разделени по възраст. „Baby Wings” е формирана от деца в предучилищна възраст. В „Little Wings” участват ученици от IV до VI клас, а в „Wings” - техни каки и батковци от VIII до XII клас. Групите редовно участват в престижни музикални конкурси и фестивали и са носители на много престижни национални и международни награди.

Още първото изпълнение на песента „Коледен сън” на малките, но с огромен талант деца от „Baby Wings”, стопли сърцата на публиката. Въпреки студеното време хората аплодираха и адмирираха прекрасните мездренски таланти.

Коледният дух се усети още по-силно на пл.”България” след изпълнението на Натали Цолова и Александър Георгиев. Техният подарък за публиката бе песента „Един коледен момент”.

Магията на предстоящото Рождество Христово допълниха Вокална група „Wings”, които подариха изпълнение на песента „Коледни звезди”.

Градусът на доброто настроение се покачи от изпълненията на Танцова формация по модерни и хип хоп танци „Keep It Real”, основана през 2014г. от младата, но амбициозна и безкрайно талантлива хореографка Елеонова Бутакова. В танцовата школа тренират над 70 деца от I до XII клас, които вече са завоювали десетки престижни отличия, както на национални танцови конкурси, така и на международната сцена. Най-големите успехи на формацията са: I място на Международния танцов конкурс в гр.Пловдив „Дъга от таланти”, I място на Националния танцов конкурс в гр. Димитровград „Танцова България 2017”, V място в Международния турнир “Dance Masters” в Скопие.

Първи на сцената се качиха малки коледни джуджета, танцуващи с подаръци. Те предизвикаха умиление, възхищение и удивление във всички. След тях последва изпълнение на по-големите им каки, които с невероятните танцови и акробатични номера, достойно конкурираха „златните момичета” на България. Те отново предизвикаха аплодисментите на публиката и накараха множеството да танцува.

След изпълненията на мездренските таланти, на сцената се качи кметът на Общината. Инж. Събков отчете, че се спазва обещаното при стартирането на мероприятията от празничната програма на Община Мездра и вече две седмици усмивките и доброто настроение съпътстват нашите съграждани.

„Днес на нашия Коледен концерт ще добавим още щипка към Коледната магия на Мездра, за да се получи страхотно настроение и да посрещнем Рождество Христово, както подобава - смирени, добри и човеколюбиви.

"Мили хора, надявам се, че животът ще се отнася добре към вас. Желая ви радост, много щастие, но най-вече много любов. Весели Празници!”, каза още инж. Събков.

Изпълненията на шоуменът и певец Драгомир Драганов бяха кулминацията в Коледния концерт. Известният водещ и невероятен певец зарадва мездренчани с емблематични български естрадни песни, съхранили добротата, любовта един към друг и към България през годините. На площад „България” прозвучаха хитове на Лили Иванова, Мария Нейкова, Дует „Ритон” и др. Те предизвикаха всички да запеят и танцуват.

Едни от най - жизнерадостните бяха децата и младежите от Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания. През цялото време те скачаха, пяха, танцуваха и аплодираха. Децата и младежите разтопиха сърцето на гост-звездата и предизвикаха сълзи от умиление в него и публиката. Те подариха и на Драгомир Драганов прекрасен коледен венец, изработен от тях. Звездата им благодари, че са така мили и истински и им пожела здраве, късмет и успехи. Драгомир Драганов обеща на децата и младежите, че през Новата година ще им гостува в Комплекса, защото вече ги чувства като истински приятели, с които иска да се види отново и отново да се забавляват добре.

В края на празничната програма изпълнителят зарадва публиката с изпълнения на 3 български хора, които накараха всички присъстващи да се хванат за ръце и да извият кръшно хоро.