Пистата, която е дълга 1 100 м, е обработена, работи и влекът под хижа Ком. Еднодневната карта за влека е 20 лв. за възрастни и 15 лв. за деца. Полудневната е 15 лв. за големи и 10 лв. за малки. Наемането на пълна скиорска екипировка за ден струва 25 лв., а за половин ден - 15 лв. Трите хижи разполагат с около 120 места за нощувка.

Кметската управа си поставя за цел развитие на зона Ком като спортно-туристически център, развитие на балнеологията в oбщина Берковица, проектиране на "Парк Калето" и превръщането му в туристическа атракция.
Все още не може да стартира мегапроекта за ски зоната, чиято реализация възлиза на стойност 100 милиона лева. Няма инвеститор, обясни кметът Милчо Доцов.

Водят се преговори с дружеството „Ком 2016“ за седалков лифт под Ком, база за настаняване, писта и кабинков лифт. Придобити са нови терени. Реконструкцията на пътя Берковица - Ком с дължина 15 километра е заложена в Целевата инвестиционна програма за Северозапада.

Със съчетанието на лечебна минерална вода, чист планински въздух и спорта Берковица може да привлече предприемчиви хотелиери и собственици на басейни, които да ползват и минерална вода от държавата от това лято.