В столичната зала "Изкуства" бе открита изложба от картини на детски учители-творци от Враца под наслов "Продължавай да създаваш красота". Проявата бе организирана от Община Враца и Издателство "Изкуства“. Сред красотата на картините с акварел и маслени бои, пластики, свое творчество представиха и педагози-автори на стихове и разкази. Културната проява бе открита от кмета на район "Студентски“ Димитър Дилчев

Приветствие от името на кмета на Враца Калин Каменов отправи неговия заместник Петя Долапчиева. Сред присъстващите на изложбата бяха още зам.-кметът на район "Студентски“ Велина Белева-Влахова, началникът на отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт“ при район „Студентски“ Ани Тодорова, управителят на издателство "Изкуства“ Цеко Стайков, директори на детски градини от Враца и София, педагози.

Зам.-кметът на Враца Петя Долапчиева подари на кмета на район "Студентски“ колаж от картините на врачанските учителите. Община Враца получи предложение от своите колеги от София за бъдещо сътрудничество в областта на образованието и културата.