Децата от Общински детски комплекс „Маша Белмустакова“ откриха майските празници в Борован. В салона на Читалище ”Цани Иванов 1919“ директорът на Детския комплекс Мая Йорданова поздрави възпитаниците на културното средище и даде старт на празничната програма.

Малките театрали от „Клуб по художествено слово“ с ръководител Наташа Димитрова представиха драматизацията „Сливи за смет“. Танцовият състав с ръководител Детелина Крачуновска изпълни сцената с ритми на народни хора и танци.

Гости на тържеството бяха зам.-кметът на община Борован Илияна Донкова, главният специалист "Хуманитарни дейности“ Цветелина Петрова, главният специалист „Спорт и туризъм“ Вергиния Миткова и директорът на ЦДГ "Тошка Петрова“ Калинка Андреева.

Във фоайето на читалището е експонирана изложба на картини на децата от „Клуб по приложни изкуства“.

Проведе се и Ден на отворените врати в Професионалната гимназия по транспорт “Коста Петров“, където специално тържество бе посветено на абитуриентите. Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова поднесе поздравителен адрес към завършващите от двете паралелки - „Сътрудник в малък и среден бизнес“ и “Автомонтьор“. Директорът на училището Десислава Василева пожела на младежите на добър път в живота. Празникът продължи със забавна програма, много цветя и емоции.