В програмата са предвидени разнообразни дейности, чрез които децата ще имат възможност и да се забавляват, и да откриват нови непознати неща. Целта на заниманията е децата сами да избират своите предпочитания и интереси. Дейностите са разпределени в няколко области.

Всеки първи ден от седмицата е посветен на четене и гледане на филми. Организаторите споделиха, че са изготвени списъци с препоръчителни книги, изцяло съобразени с учебните програми

Във вторник децата ще се забавляват сред природата в и около родния град и ще се запознават с грижите за опазването й.

В сряда им предстоят забавни пътувания "С куфар из Европа". Своеобразен гид на малките пътешественици ще бъде г-жа Красимира Каменова.

Четвъртък е определен за Ден на доброволеца, в който всеки може да се срещне с децата и да им прочете своя любима приказка или откъс от книга.

В петък организаторите са подготвили арт ателие, в което децата ще се учат да бродират.

Междувременно е отделено и време за компютърни игри с образователен характер. Идеята за тези летни занимания е да се обхванат повече деца в полезни и забавни игри през дългите летни дни, да се изграждат навици за четене и умения да се ползват възможностите на библиотеките като място, в което се получават информация и знания.