Под формата на игра с въпроси сръчните детски ръчички оцветиха букви и оформиха надпис-послание: "Здравей, забавно лято в Библиотека "Гео Милев” 2017”. Специална изненада за малчуганите бяха Мини и Мики Маус. Любимите детски герои им помогнаха да поставят своите пеперуди с послания в капан за сънища, който полетя в небето с помощта на хелиеви балони.

Лятната програма за деца включва арт-работилници, които ще бъдат провеждани всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 11:30 часа. Всяка сряда от 10:00 до 11:30 часа децата ще се докоснат до необятния свят на знанието, чрез много ролеви игри и прожекции на детски филми.

"Програмата цели да развие креативното мислене на децата, чрез творчески процес и ролеви игри, и същевременно да разберат как геометрията може да бъде красива, аритметиката да бъде забавна, часовникът да "оживее", четенето да бъде интересно, а детето може да пътешества по целия свят, дори и от масичката в Детския отдел. Защото всички научни дисциплини, поднесени по интересен и забавен начин, могат да накарат едно дете да ги обикне”, сподели Мирела Младенова, завеждащ Детския отдел при Регионална библиотека "Гео Милев" - Монтана.