В третото издание на „Великден за всеки“ отново ще се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.

Тази година кампанията набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български червен кръст (БЧК).

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS на 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

И по електронен път на: http://www.redcross.bg/easter_for_everyone/view.html?nid=22696

Изрично условие на кампанията "Великден за всеки“ е при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

Лице за контакт при въпроси от Ваша страна е гл. експерт Христина Рангелова, тел.: 0896 76 00 07, e-mail: press@ombudsman.bg

Кампанията „Великден за всеки“ набира и доброволци, които да съдействат за дарителска акция на пакетирани хранителни продукти в най-големите хранителни вериги. Те ще бъдат раздадени в регионите с най-малко пари по сметката.

Партньори на кампанията „Великден за всеки“ са: БЧК, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Националното сдружение на общините, "Български пощи", "Демакс" АД, неправителствени и работодателските организации. Медиите, които ни подкрепят са: „Дарик радио“, БНТ, БНР, Нова телевизия и агенция „Фокус“.

Лица на кампанията "Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“ са Николина Чакърдъкова, Криско, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Деси Бакърджиева, Тончо Токмакчиев, Румен Луканов.