Ръководителят на проекта - д-р Петко Петков благодари на директора на библиотеката - Анелия Иванова-Тодорова за подкрепата към младите хора и всички, организирани младежки инициативи. Той е обнадежден относно дейността на проекта, защото планират проучване за интересите на младите хора, след което на база на изготвения анализ, ще опитат да отговорят на нуждите на младите хора, чрез съответните обучения, тренинги и събития. Директорът на библиотеката Анелия Иванова-Тодорова пожела успех на стартиращия проект и изрази своята подкрепа към неговото изпълнение. Тя сподели, че с проведените обучения за младежи през изминалата година, библиотеката се е утвърдила като уютно място, където младежите могат да получават много нови знания и да развиват своите умения и таланти.

Първите еднодневни обучения на „Младежка банка – Монтана” ще бъдат проведени на 12 и 13 октомври 2017 г. /четвъртък и петък/. Съответно темите са: „Организиране и провеждане на събития” и „Набиране на средства”. Начален час на обученията – 10:00 ч., място: Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана. Обученията са напълно безплатни.

Младежка банка – Монтана се реализира от Фондация Северозападен институт за младежки политики – Монтана, с подкрепата на Фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма „Младежка банка” и с финансовата помощ на Фондация „Чарлз Стюарт Мот”.