Първата тренировка беше проведена от досегашния наставник на мъжкия тим Иван Геориев-Саки, който заяви, че основното ядро от досегашния състав ще бъде запазено и вече има яснота кои ще бъдат новите попълнения в отбора. Със сигурност червено-черната фланелка ще облекат 32-годишният нападател Румен Рангелов и опитният централен защитник Петър Альошев (31 г.). Другите сигурни попълнения са двама възпитаници на ДЮШ на Ботев (Враца) - 20-годишният халф Николай Михайлов, който идва от Първа атомна (Козлодуй), и бранителят Йордан Йорданов, който ще пристигне от Швейцария.

"Търсим още един вратар и един защитник. Наблюдаваме още две момчета от Расово, за които ще преценяваме в пряката контрола", каза Иван Георгиев.Саки допълни, че по време на лятната си подготовка "железничарите" ще изиграят пет контролни срещи, първата от които е в сряда, 18 юли, от 18:00 часа с Бойчиновци. Останалите потенциални съперници са Расово, Балкан (Ботевград), Ком (Берковица) и Ботевъ (Брусен).

В днешната тренировка взе участие и младежкият национал Антонио Вутов, който поддържа форма с родния си клуб. "Чувствам се щастлив, че мога отново да играя на родния стадион и благодаря на ръководството, че ми дава тази възможност. Радвам се, че отборът ни отново тръгва нагоре, и смятам, че има сили да стигне и до Втора професионална лига. Пожелавам им го от сърце!”.

"Смятам обаче, че трябва повече да се работи с детско-юношеските формации и в мъжкия отбор да намерят място повече местни момчета. Зрителите идват на стадионите, за да гледат и подкрепят най-вече местните талантливи играчи, а в Мездра ги има”, допълни Антонио.

Жребият за новото първенство в Северозападната Трета лига ще бъде изтеглен на 26 юли, когато в Зоналния съвет на БФС - Велико Търново ще се проведе съвещание с представители на футболните клубове, които ще участват в шампионата. Съставът на групата през сезон 2018/2019 остава непроменен - от 16 отбора. Първият кръг е на 12 август (неделя).